Pårørendegruppe

Pårørendegruppen

Pårørendegruppen er for dig, der er berørt af, at en person du kender har rusmiddelproblemer. Vores forskellige pårørendetilbud henvender sig derfor både til forældre, børn under 18 år, voksne børn, ægtefæller, kærester, venner og kollegaer. Som pårørende er du velkommen, uanset om den som har et rusmiddelproblem er indskrevet i rusmiddelbehandling eller ej.

Pårørendegruppen er en lukket gruppe. Der vil være bestemte datoer for opstart af en ny gruppe i løbet af året. Grupperne kan etableres, når der er nok interesserede. Der er erfaring for, at en gruppe skal have 6-8 deltagere. Formålet med at sidde sammen med andre pårørende i en gruppe er mange.
Noget af det andre har sagt er:

Øget livskvalitet, fællesskab, forståelse af problematikken, strategier og redskaber.

Sådan foregår Pårørendegruppen


Der tilbydes et forløb af 6 gange med beskrevne temaer:

  1. Første gang er præsentationsrunde.
  2. Identifikation af medafhængighed, Sammenspil og Belastning.
  3. Genkendelse af mønstre. Kategorisering = fælles sprog om problemstilling, konsekvenser, reaktionsmønstre.
  4. Strategier + grænsesætning, hvordan passer jeg på mig selv. /opgave
  5. Relationskontrakt /konflikthåndtering
  6. Forløbet afsluttes med en evaluering og opfølgning på, hvor deltagerne kan søge yderligere hjælp, gruppebehandling eller lignende.

Individuelle pårørendesamtaler

Vi tilbyder individuelle pårørendesamtaler efter behov, hvor vi sammen kan finde ud af, hvordan vi bedst kan hjælpe dig videre.

Hvor og hvornår?

Gruppen finder sted mandage kl. 17.00-19.00.

Seneste nyheder

En bedre hverdag

Næste kursus starter tirsdag den 20. februar 2024. Har du eller dine nærmeste en oplevelse af, at alkoholen fylder i dit liv?

Læs mere »

Vanedannende medicin

Flere borgere henvender sig på Helsingør Rusmiddelcenter, fordi de har problemer med vanedannende medicin som Oxycontin og Oxynorm – også kaldet Oxy’er. Du har mulighed

Læs mere »

Bliv ringet op

Del