Pårørendegruppe

Pårørendegruppen

Pårørendegruppen er for dig, der er pårørende til en person der er i behandling for alkohol- eller stofproblemer. Det kan være du er familiemedlem, ven, kollega eller forælder. Du skal bare være over 25 år. Pårørende til borgere med alkoholproblemer, der ikke er indskrevet i behandling henvises dog til tilbudet CRAFT. Se link nedenfor.

Pårørendegruppen er en lukket gruppe, der vil være bestemte datoer for opstart af ny gruppe i løbet af året. Der kan være op til 6 deltagere i gruppen ad gangen.

Sådan foregår Pårørendegruppen

  • Der tilbydes et forløb af 10 gange
  • Første gang er en præsentationsrunde.
  • Anden gang vil der være et oplæg omkring hvilke mekanismer, der gør sig gældende i forhold til det at have en afhængighed af rusmidler.
  • Efterfølgende vil gruppen blive kørt på skift af de to tilknyttede behandlere.
  • Deltagerne kan bruge gruppen til at udveksle erfaringer. Hvis det giver mening, vil der gives forslag til eventuelle fokuspunkter, der kan arbejdes videre med derhjemme.
  • Midtvejs i forløbet vil der være et oplæg, omkring de mekanismer, som er kendetegnende ved at være pårørende.
  • Forløbet afsluttes med en evaluering og opfølgning på, hvor deltagerne kan søge eventuel yderligere hjælp, gruppebehandling eller lignende

Hvor og hvornår?

Gruppen finder sted torsdage mellem kl. 16.00-18.00.

For mere information kontakt:

Vores telefonnr.: 49283580 eller mail: rusmiddel@helsingor.dk

Seneste nyheder

En bedre hverdag

Næste kursus starter tirsdag den 30. maj 2023. Har du eller dine nærmeste en oplevelse af, at alkoholen fylder i dit liv?

Læs mere »

Vanedannende medicin

Flere borgere henvender sig på Helsingør Rusmiddelcenter, fordi de har problemer med vanedannende medicin som Oxycontin og Oxynorm – også kaldet Oxy’er. Du har mulighed

Læs mere »

Bliv ringet op

Del