En bedre hverdag

Helsingør Rusmiddelcenter
Kursusstart: 4. juni 2024

Jeg er nu blevet mere bevidst om hvornår jeg drikker alkohol, og det til glæde for både mig og min familie
- Philip

Ring mig op

Dine oplysninger afleveres 100% fortroligt, og videregives ikke til 3. part.

Har du eller dine nærmeste en oplevelse af, at alkoholen fylder i dit liv? På kurset En bedre hverdag skaber vi sammen et rum, hvor du har mulighed for at reflektere over dit alkoholforbrug og få et mere afklaret forhold til det, så du kan begynde at arbejde dig hen imod mere glæde og overskud i hverdagen.

 

  1. Kurset er en invitation til dig, som ønsker at reflektere over dit alkoholforbrug.
  2. Kurset afholdes af medarbejdere fra Helsingør Rusmiddelcenter, der gennem oplæg og dialog giver dig konkrete redskaber, som du kan bruge som inspiration til en eventuel forandring i din hverdag.
  3. På kurset får du mulighed for at dele erfaringer med andre kursister.

En invitation til at reflektere over dit alkoholforbrug

Om kurset

Kurset løber over fire aftener, og hver kursusgang varer to timer. Medarbejderne fra Helsingør Rusmiddelcenter vil hver gang komme med ny inspiration og skabe plads til fælles refleksion.

Hvad laver vi på kurset?

Vi mødes første gang tirsdag den 4. juni 2024 fra klokken 17.00 til 19.00.
Vi mødes fire tirsdage: 4. juni, 11. juni, 25. juni og 2. juli 2024.

Kurset foregår i Helsingør Rusmiddelcenters lokaler, hvor Anders og Charlotte W fra Rusmiddelcenteret skaber rum for refleksion. Det foregår uden for Rusmiddelcenterets almindelige åbningstid.

  • Første gang vi mødes giver vi en introduktion til kurset. Kursusdeltagerne præsenterer sig selv, og herefter er der oplæg og dialog om Ændringshjulet samt en introduktion til AlkoLog.
  • Anden kursusgang er vi i dialog om omgang med alkohol og om alkoholens betydning for vores hverdag. Der vil være et kort oplæg om Sundhedsstyrelsens udmelding om “10-4”. Kursisterne vil få udleveret et fordele/ulemper-skema.
  • Tredje aftens tema er fordele og ulemper i forhold til alkoholforbrug. Der vil være dialog og feedback om fordele/ulempe-skemaerne samt om ønsker om eventuel forandring.
  • Den sidste kursusaften reflekterer vi sammen over eventuelle målsætninger for fremtiden. Vi evaluerer også kurset og de redskaber, der er blevet præsenteret.
 

Hvem henvender kurset sig til?

Kurset henvender sig til dig, der er 30 år og derover. Det henvender sig til dig, der har et alkoholforbrug, som du ønsker at se nærmere på og eventuelt justere for at opnå bedre trivsel i hverdagen, et bedre forhold til venner og familie og måske mere overskud til at passe dit arbejde eller andre vigtige aktiviteter. Måden dit forbrug af alkohol påvirker din hverdag på, kan komme til udtryk på mange forskellige måder, og dette kursus giver dig mulighed for at undersøge, hvor og hvordan du kan arbejde med dine vaner for at give dig selv større livsglæde.

Bliv ringet op

Del