Motivationsgruppe

Hvad sker der i Motivationsgruppen?

Motivationsgruppen er et gruppetilbud der henvender sig til borgere med et ønske om et rusmiddelfrit liv. Behandlingen giver hjælp og støtte til at fastholde ønsket om ændring af livsførelse. Gruppen er for borgere fra 30 år og opefter med alkohol- eller stofproblemer. 

Motivationsgruppen har især til formål at gøre gruppens medlemmer klogere på de ting, der motiverer og de ting, der ikke motiverer. Hvad er dine egne personlige motivationsfaktorer? Hvordan omsætter du følelse og motivation til handling? 

Vi oplever også, at det sociale fællesskab i en gruppe er vigtigt, og derfor bruger vi en god del af gruppens tid på at lytte til hinanden og støtte hinanden. At opleve støtte og medmenneskelig genkendelse fra andre, der forstår din situation godt, kan være guld værd, hvis du ellers er vant til at være meget alene med netop de problemer, du har med rusmidler.

I gruppen er der plads til din livssituation og du kan forvente at finde et rum for ærlighed og genkendelse. Du vil komme til at blive klogere på egenomsorg, følelsesregulering og selvværd og hvordan de ting hænger sammen for dig, når du skal finde motivation til at skabe forandring.
Du kan stadig drikke alkohol eller tage stoffer, mens du er i gruppen. Det er dog et krav, at du ikke møder påvirket op.

Vi arbejder med at formulere klare og enkle mål, og med at styrke og opmuntre gruppen til at samarbejde. Vi arbejder også med afhængighedens karakter, de indre ressourcer og de positive resultater af at være rusmiddelfri. 

Vi tager udgangspunkt i borgerens mål for behandlingen og arbejder bl.a. med sundhed, sociale relationer, bolig, økonomi og arbejde.  Der ydes støtte til at etablere struktur i hverdagen.  

Gruppen har også fokus på:

Anerkendelse og accept af det vanskelige i at bryde et mønster af afhængighed.

Accept af fortiden med rusmidler og den aktuelle mulighed for ændring.

At kunne identificere udløsere af tilbagefald. 

At kunne genkende falske forestillinger og trang. 

Træning i at håndtere følelser i situationer, hvor alkohol- og stoftrang opstår.

At foregribe og håndtere vanskeligheder forbundet med at blive rusmiddelfri.  

At arbejde med at kunne håndtere problemer uden at søge til rusmidler.

•     Positive tilbagemeldinger over for små og større resultater. 

Undervejs i forløbet vil der være mulighed for at afdække og arbejde med nogle af de tanker, følelser og psykiske temaer, der ligger bag ved misbruget som hjælp til at reducere behovet for selvmedicinering ved brug af rusmidler.

Hvornår og hvor?

Torsdage kl. 12.30-14.00.
 Der er maks. 8 deltagere og det er en åben gruppe med løbende optag. Et forløb varer som regel 12 uger med mulighed for forlængelse. Gruppen holder til på 2. sal.

Seneste nyheder

En bedre hverdag

Næste kursus starter tirsdag den 20. februar 2024. Har du eller dine nærmeste en oplevelse af, at alkoholen fylder i dit liv?

Læs mere »

Vanedannende medicin

Flere borgere henvender sig på Helsingør Rusmiddelcenter, fordi de har problemer med vanedannende medicin som Oxycontin og Oxynorm – også kaldet Oxy’er. Du har mulighed

Læs mere »

Bliv ringet op

Del