Godt på vej

Hvad er "Godt på vej"?

“Godt på vej” er et gruppetilbud der henvender sig til borgere med et ønske om et rusmiddelfrit liv. Behandlingen giver hjælp og støtte til at fastholde ønsket om ændring af livførelse. Gruppen er for borgere fra 25 år og opefter med alkohol- eller stofproblemer. 

Vi arbejder med at formulere klare og enkle mål, og med at styrke og opmuntre gruppen til at samarbejde. Vi arbejder også med afhængighedens karakter, de indre ressourcer og de positive resultater af at være rusmiddelfri. 

Vi tager udgangspunkt i borgerens mål for behandlingen og arbejder bl.a. med sundhed, sociale relationer, bolig, økonomi og arbejde.  Der ydes støtte til at etablere struktur i hverdagen.  

Gruppen har også fokus på:

Anerkendelse og accept af det vanskelige i at bryde et mønster af afhængighed.

Accept af fortiden med rusmidler og den aktuelle mulighed for ændring.

At kunne identificere udløsere af tilbagefald. 

At kunne genkende falske forestillinger og trang. 

Træning i at håndtere følelser i situationer, hvor alkohol- og stoftrang opstår.

At foregribe og håndtere vanskeligheder forbundet med at blive rusmiddelfri.  

At arbejde med at kunne håndtere problemer uden at søge til rusmidler.

•     Positive tilbagemeldinger over for små og større resultater. 

Undervejs i forløbet vil der være mulighed for at afdække og arbejde med nogle af de tanker, følelser og psykiske temaer, der ligger bag ved misbruget som hjælp til at reducere behovet for selvmedicinering ved brug af rusmidler.

“Godt på vej” afløser vores tidligere Motivationsgruppe

Hvornår og hvor?

Tirsdage kl. 13.30-15.00.
 Der er maks. 8 deltagere og det er en åben gruppe med løbende optag. Et forløb varer som regel 12 uger med mulighed for forlængelse. Gruppen holder til på 2. sal.

Seneste nyheder

En bedre hverdag

Næste kursus starter onsdag den 1. november 2023. Har du eller dine nærmeste en oplevelse af, at alkoholen fylder i dit liv?

Læs mere »

Vanedannende medicin

Flere borgere henvender sig på Helsingør Rusmiddelcenter, fordi de har problemer med vanedannende medicin som Oxycontin og Oxynorm – også kaldet Oxy’er. Du har mulighed

Læs mere »

Bliv ringet op

Del